Maskiner

Jordbruket har behov av många olika maskiner. Som jordbrukare är det givetvis av största vikt att ha välfungerande maskiner, men minst lika viktigt är välfungerande service. Vi värderar hög kvalitet och användarvänlighet på det vi säljer, hos oss hittar du en rad olika kvalitetsmärken. Vi säljer bland annat John Deere, Väderstad, Amazone och Avant.

I vår egen verkstad servar vi alla typer av jordbruksmaskiner, och vi är även auktoriserad John Deere verkstad.

Traktorer

John Deere är ett världskänt företag som tillverkar bland annat traktorer. Varumärket kännetecknas inte bara av sin gröna och gula färg, den andas hög kvalitet och smarta lösningar. Med sitt oerhört breda sortiment av traktorer så finns det en John Deere för alla tillfällen. Från den moderna ”grållen” till stora entreprenadtraktorer och allt där emellan. Vi samarbetar med den finska återförsäljaren Wihuri Oy / Witraktor. Kontakta Witraktor för offert och en eventuell värdering av ditt inbyte. (https://witraktor.fi/yhteystiedot

Jordbearbetning

Jordbearbetning är direkt avgörande för resultatet av din odling. Med ordentliga redskap blir resultatet bra och jordbearbetningen ett rent nöje att utföra. Vi är återförsäljare av Väderstads högkvalitativa redskap, i deras sortiment hittar du bland annat högeffektiva kultivatorer i olika utföranden. Hos tillverkaren Agrolux finns en mängd olika plogar, allt från den klassiska lilla tegplogen till växelplogar med valfritt antal skär.

Transport

Kan man få för många släpvagnar? Vi tror inte det, för visst är det ju så att man alltid har användning för en till! Vår leverantör Palmse tillverkar en mängd olika vagnar för både jordbruk och entreprenad. Palmsevagnen kännetecknas av robust konstruktion, hög kvalitet och smart design.

Skördemaskiner

Att skörda är jordbruksårets höjdpunkt. Ofta är fönstret för skörd ganska litet för att hinna skörda en perfekt gröda. Därför behövs skördemaskiner av hög kvalitet som fungerar i skarpt läge. I vårt sortiment finner du kvalitativa skördetröskor från Krone och rejäla potatisupptagare från AVR. När du beställer en ny maskin finns det många alternativ att väga in för att få en maskin som är optimal för dina förhållanden. Vår maskinförsäljare hjälper till att presentera olika alternativ som finns, och ni kan tillsammans designa maskinen utefter Dina behov. Välkommen in!

Vallmaskiner

Vallskörd innebär att vi säkrar tillgången på foder till våra djur för ett helt år framåt. Bra maskiner för slåtter, balning och plastning är viktigt för att få ett bra foder som håller hela året. Tyska Krone har tillverkat jordbruksmaskiner i över 100år, Krone värderar sina kunder högt, och vill leverera innovativa produkter med hög kvalitet.

Gödning & växtskydd

Alla växter behöver näring, att sprida gödsel på odlingsmarken är ett måste för att få avkastning på det man odlar. För att trygga skörden och förebygga växtsjukdomar finns olika växtskyddsmedel att använda. Att sprida ut detta så jämnt som möjligt så alla växter får samma förutsättningar är inte helt lätt. Till detta krävs maskiner med stor precision. Amazone tillverkar både gödselspridare och växtskyddssprutor av hög kvalitet i olika storleksklasser.

Sådd

Ett litet frö, ser inte mycket ut, men i det lilla, lilla fröet bor växtkraft som räcker till en hel planta. För att aktivera all den växtkraft som finns, måste vi så våra frön. För att kunna odla på ett kostnadseffektivt sätt är det viktigt att vi sår rätt mängd frön, för många blir för trångt, för några blir outnyttjad yta. Från Väderstad kommer effektiva såmaskiner som jobbar med stor precision och håller hög kvalitet.

Vägunderhåll

Vägunderhåll är viktigt för framkomlighet och säkerhet på våra vägar. Vintern innebär snöröjning och sandning som är mycket viktigt för att förebygga olyckor. Minst lika viktigt är den stora vårstädningen, för att städa bort sandningsgrus, som blir oerhört halt på torra, bara asfaltsvägar. Vår leverantör STARK tillverkar bland annat robusta snöplogar, sandningsaggregat och sopaggregat.

John Deere

John Deere grundades år 1837 och är idag ett av världens mest beundrade företag. Grundaren John Deere var smed och uppfinnare, han skulle komma att för alltid förändra jordbrukets betingelser.
John Deere är idag en av de ledande tillverkarna av jordbruksmaskiner och traktorer.

Väderstad

”Ta i så det håller” var ett uttryck som myntades av Väderstads grundare Rune Stark. Det är något Väderstad håller fast vid i sin produktion och i deras omfattande testningsverksamhet av maskiner och komponenter. Väderstad tillverkar jordbearbetningsmaskiner och såmaskiner som håller hög kvalitet och prestanda.

Amazone

Amazone Ltd ägs av moderbolaget AMAZONEN-Werke som grundades år 1883. Amazone är experter på att utveckla och tillverka bland annat gödselspridare och växtskyddssprutor. Ledstjärnan i företaget är att tillverka pålitliga och innovativa maskiner som håller hög kvalitet, med ett högt andrahandsvärde.

Krone

Krone är ett anrikt tyskt företag som grundades av smeden Bernhard Krone år 1897. För Krone är kunden alltid i focus, produktutveckling och kvalitet är mycket viktigt. Med vallmaskiner från Krone löper skörden lätt och smidigt. De värdesätter att snabbt leverera reservdelar när så behövs.

Avant

De innovativa kompaktlastarna från Avant är kända över hela världen. Sedan 1991 har det tillverkats över 45 000 maskiner i fabriken i Ylöjärvi i Finland. Med över 190 olika redskap är Avant en mycket mångsidig och omtyckt maskin. Innovativ produktutveckling och unik design är Avants kärnkunnande.

Quicke

Quicke parallellförda frontlastare ligger i framkant när det gäller modern design, innovativa funktioner och ledande prestanda. Quicke har rena linjer som ger färg- och formmässig harmoni med din traktor. En genomtänkt lastardesign ger dig även ergonomi och produktivitet i särklass.

Ab Lantbruk

Möckelövägen 65
AX-22120 Mariehamn
Åland, Finland

+358 (0)18 23022
info@lantbruk.ax