Småmaskiner

Småmaskiner är vår stora passion, vi värdesätter kvalitet och användarvänlighet hos de maskiner vi säljer. Hos oss hittar du helt säkert det du söker oavsett om det är en motorsåg, en grästrimmer eller en gräsklippare. Vi har maskiner till allt från nybörjare till proffs, från villaträdgård till professionell grönyteskötsel och skogsbruk. I vårt sortiment hittar du kvalitetsmaskiner från bland annat Stihl och Husqvarna, men även en handfull andra märken.

Trädgårdsskötsel

I en villaträdgård händer mycket genom de olika säsongerna. Gräset växer, blommorna blommar, du kanske odlar dina egna grönsaker och frukter. En fin trädgård kräver en del underhåll, med bra redskap och maskiner är det roligt och enkelt att hålla efter sin trädgård. Hos oss finner du alla maskiner du kan tänkas behöva, allt från gräsklippare, grästrimmer och lövblås till kompostkvarn, jordfräs och häcksax. Vi säljer märken som till exempel Husqvarna, Stihl och Klippo, märken som andas kvalitet och som har garanti.

Robotgräsklippare

Gillar du att mysa på altanen och se ut över din snygga nyklippta gräsmatta? Med en robotgräsklippare kan du göra det när som helst, din gräsmatta är alltid snygg. Husqvarna Automower klarar branta sluttningar, smala passager och gör alltid ett perfekt resultat. Vår kunniga personal hjälper dig att välja ut den robot som passar bäst för din trädgård. Vi erbjuder även montering, service och vinterförvaring av din robot. 

Snöslunga

Skotta snö, blött, tungt och tidskrävande, eller? Med en snöslunga från Husqvarna så röjer du enkelt bort stora mängder snö på en kort stund utan större ansträngning. Det finns en mängd olika modeller av snöslungor för olika behov. Den lilla enstegsslungan passar på den lilla asfalterade eller stenlagda uppfarten, och den lite större tvåstegsslungan, som finns i många varianter, röjer med lätthet stora ytor på de flesta underlag. Vår kunniga personal hjälper gärna med goda råd i valet av snöslunga.

Skogsbruk

Oavsett om du är professionell skogshuggare på heltid, eller skogsägare som kapar vindfällen och hugger ved, så är det viktigt att ha bra grejer. Hos oss hittar du kvalitetsmotorsågar och röjsågar från Husqvarna och Stihl. Du hittar även ett brett sortiment av utrustning för arbetet i skogen, till exempel stocksaxar, brytjärn, och måttband. Självklart finns även tillbehören till din motorsåg eller röjsåg.

Högtryckstvätt

En högtryckstvätt har många användningsområden, du kan tvätta allt från bilen, traktorn, och trädgårdsmöblerna till altanen, båten eller stallet. Högtryckstvättar kan delas in i två kategorier, kallvattentvätt eller hetvattentvätt. Hetvattentvätten rengör mycket effektivt svårt smutsade ytor som yttertak och fasader, djurstall och plattläggningar. I vårt sortiment finns kvalitetstvättar från Stihl, Husqvarna och CLEN. Vår kunniga personal hjälper dig att hitta en tvätt som är optimal för dina behov.

Skyddsutrustning

När man jobbar med motorsåg är skyddsutrustning ett måste, billigare livförsäkring hittar du inte. En sågskyddsbyxa kan vara skillnaden mellan att få ett skrapsår eller att amputera ett ben. Sågskyddsbyxan har insytt skyddsmaterial som gör att sågkeden stannar omedelbart när den går genom tyget. Utöver skyddsbyxor finns till exempel stövlar och kängor med sågskydd och hjälm med visir och hörselskydd. Dessutom är kläderna riktigt snygga, kom in så hjälper vår personal Dig att hitta rätt bland kläderna.

Värmefläktar

Värmefläktar och värmekanoner fungerar utmärkt till att värma upp till exempel verkstadsbyggnader och förråd när det behövs extra tilläggsvärme. Vi har värmefläktar för både 230V och trefas uttag. Det finns även effektiva värmekanoner som är dieseldrivna.

Miljöbränsle

Visste du att 1 timmes gräsklippning med vanlig bensin ger lika stora utsläpp av giftig bensen som ca 100 timmars gräsklippning med miljöbensin? Alkylatbensin (också kallad för miljöbensin) är 99% renare än vanlig bensin. I stort sett fri från skadliga ämnen som svavel, bensen och aromater. Snällare, inte bara mot dig och din omgivning utan även mot dina småsmaskiner. Alkylatbensin håller motorn renare och gör den mer lättstartad. Dessutom kan den vara kvar i tanken över vintern utan att tappa i kvalitet. Alkylatbensin finns färdigblandad med olja för tvåtaktsmaskiner, men även oblandad som passar i till exempel gräsklipparen eller snöslungan.

Husqvarna

Husqvarna är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park-, och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare.

Med sitt breda sortiment riktar sig Husqvarna till både hemmafixare och proffs.

Stihl

Upplev fascinationen med ett anrikt varumärke som ​​STIHL. Vi har funnits sen 1926 och har många års erfarenhet, men vi lägger oss inte till ro för det. För STIHL är du som kund väldigt betydelsefull. Med innovation, design och hållbarhet i fokus tillverkar vi ett brett sortiment av småmaskiner för alla.

Robotgräsklippare

Vill du ha en snygg gräsmatta utan ansträngning – trots dåligt väder, branta sluttningar och smala passager? Husqvarna har tillverkat robotgräsklipparen Automower® sedan 1995, med målet att göra den till din mest betrodda partner i trädgården. Vi hjälper Dig att hitta rätt Automower som passar din gräsmatta.

Husqvarna/Klippo

Svensk hållbarhet och kvalitet som räcker generation till generation.

Husqvarna construction

Husqvarna construction, en världsledande tillverkare inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. I vår butik hittar du ett urval av produkterna och hela sortimentet går att få mot beställning.

Välkommen in och bekanta dig med vårt sortiment!

Segway

Premiär på den nordiska marknaden. En högkvalitetsfyrhjuling från världskända Segway Powerssports.
Finns i fyra olika utföranden och två chassilängder, alla med en stark 570cc bensinmotor på 44 hk och 48 nm

Ab Lantbruk

Möckelövägen 65
AX-22120 Mariehamn
Åland, Finland

+358 (0)18 23022
info@lantbruk.ax