Villa & trädgård

Har du stor passion för trädgårdsskötsel? Eller vill du ha det enkelt och lättskött?

Hos oss hittar du det mesta som behövs för att sköta om en trädgård. Det finns allt från automatiska system för bevattning till robotgräsklippare som håller trädgården snygg med minimal arbetsinsats. För dig som älskar att påta i trädgården finns allt du kan tänka dig i form av redskap och småmaskiner. Vi har även ett brett sortiment av grönsaksfrön, jord, gödsel, sättpotatis m.m.

Välkommen in så hjälper vi dig med goda råd till din trädgård.

Redskap

Till trädgårdsskötsel behövs en mängd olika handredskap. Bra redskap gör arbetet både lättare och roligare. Vi brinner för redskap av god kvalitet, därför säljer vi kvalitetsmärken som Gardena och Karlstad redskap. Gardenas berömda combisystem är mycket omtyckt och gör att du kan använda en mängd olika redskap på ett och samma skaft. Dessutom ger Gardena upp till 25 års garanti på väldigt många av sina produkter.

Växthus

Ett växthus är ett fantastiskt inslag i trädgården. En lummig miljö där du kan odla din egen mat och vackra blommor, eller varför inte satsa på ett lite större växthus där du kan njuta av trädgården oavsett väder. Vår leverantör Kivikangas har en mängd olika märken av växthus i olika storlekar och prisklasser. Kom in och låt oss hjälpa dig med ditt drömprojekt.

Sniglar

Spansk skogssnigel – ”mördarsnigeln” är ett lika vanligt som besvärligt inslag i våra trädgårdar. Men det finns sätt att bekämpa dem hyfsat enkelt och miljövänligt. Hos oss hittar du bland annat produkten Ferramol, ett kornat bekämpningsmedel, ofarligt för människor och andra djur, som du sprider ut där sniglarna vistas. 

Frön m.m.

Våren kommer, odlingsfingrarna börjar klia, då ska du kika in till Lantbruk. Vi har ett stort utbud av grönsaksfrön och även lite blomfrön i sortimentet. Hos oss hittar du även blomlökar, sättlök och en mängd olika sorters sättpotatis. Beroende på våra leverantörers utbud har vi ibland överraskningar i form av sparrisplantor, rabarberplantor m.m. Självklart hittar du även myllor och gödsel till dina odlingar hos oss.

Jord och gödsel

Jord är inte bara jord, en bra jord är full av näring och gör så vi får livskraftiga och fina växter. Hos oss hittar du ett brett sortiment av både jord och gödsel. Vi har allt från den vanliga enkla trädgårdsmyllan till specialjord för till exempel rosor, surjordsväxter och fruktträd. Självklart finns även ekologiska alternativ i vårt sortiment. Näringskrävande växter behöver extra gödsel, vi erbjuder både naturgödsel som till exempel kogödsel och hönsgödsel, men också mineralgödsel och kalk.

Kompostering/Bokashi

Att kompostera sitt avfall är bra både för miljön och för trädgården. Att kompostera sitt matavfall gör att det blir ett naturligt kretslopp, där näringen från resterna kommer nya växter tillgodo i trädgården. Det finns flera olika metoder för att kompostera, traditionell varmkompost eller den ganska nya trendiga metoden Bokashi.

Bokashi-kompostering är ett enkelt, snabbt och smart sätt att återvinna matavfall och omvandla det till jord och gödning helt utan kemikalier. Med hjälp av mikroorganismer omvandlas allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump luktfritt på några veckor till jordförbättring som direkt kan användas i rabatten och kökslandet. Vill du veta mer om bokashi? Kika in i butiken så berättar våra duktiga försäljare mer.

Varmkompostering – i ett isolerat varmkompostkärl blandas matavfall med kompostströ eller trädgårdsavfall. Matresterna bryts ner med hjälp av maskar och till viss del mikroorganismer. I processen bildas värme, därför kallas det för varmkompostering. Det tar ca.6 månader för matresterna att bli färdig jord.

Gardena

Gardena är Europas ledande varumärke för bevattning och trädgårdsredskap som kännetecknas av hög kvalitet och innovativ design. Produkterna är för dig som värderar kvalitet och har stor passion för trädgårdsskötsel.

Kekkilä

I Kekkiläs sortiment hittar du myllor för alla behov. Oavsett vad din ambitionsnivå med trädgården är, vill Kekkilä hjälpa dig med att skapa en vacker trädgård. Med kvalitetsmylla trivs växterna och blommar mycket intensivt.

Neudorff

Växtvård och insektbekämpning. Sortimentet bygger på helhetslösningar med miljön i fokus, växtvård som får sin kraft från naturen. Neudorff använder naturligt råmaterial och förnyelsebara råvaror i största möjliga utsträckning.

Kivikangas

Kivikangas växthus - en pålitlig finsk leverantör av växthus och tillbehör sedan 1981. Landets bredaste urval inkluderar bland annat Juliana, Halls och ACD-modellerna. Vi tillhandahåller också alla nödvändiga växthustillbehör som bevattningsutrustning, automatiska öppnare och reservdelar. 

Lillevilla

Gårdsbyggnader och bryggor i trä, från Finland

MSpa

Marknadens mest prisvärda spabad och tillbehör.  Bada upp till 6 personer med eller utan bubblor i det rymliga Super Camaro.

Ab Lantbruk

Möckelövägen 65
AX-22120 Mariehamn
Åland, Finland

+358 (0)18 23022
info@lantbruk.ax